Klik hier om naar de website van de netbeheerder te gaan. Volg daarna de instructies hieronder.

1. Op de website van Fluvius, klik op: “Meld je zonnepanelen aan”.

2. Vul je postcode in en kies de juist regio.

3. Na het kiezen van de regio, klik op de groen knop waarop staat: “Zonnepanelen aanmelden”.

4. Voer opnieuw je postcode in en klik op: “Zoek”.

5. Selecteer opnieuw de juiste regio.

6. Voer het EAN nummer in van je installatie. Klik daarna op "Zoek". De website zal hierna je adres laten zien.

7. Als je adres correct is, kun je klikken op "Verder" om door te gaan. Mocht het adres niet correct zijn, klik dan op "niet juist?" direct onder het adres.

8. Na het controleren van het adres, maak een keuze voor het type productie. Selecteer “Zonne-Energie (PV)” en klik op “Verder”.

9. Hier moeten vier specifieke eigenschappen van het pv-systeem worden ingevoerd. Deze informatie is te vinden in het ACA rapport - pagina 1 voor de kVA gegevens en pagina 2 voor de kW gegevens.

• 1. Aantal zonnepanelen

• 2. Totaal piekvermogen panelen

• 3. Max AC vermogen van de omvormer(s) van deze melding

• 4. Keuringsdatum

10. Hieronder is een voorbeeld te zien van een ingevuld formulier.

11. Selecteer “Nee” bij alle drie de vragen en klik op “Verder”.

12. Ga akkoord met de verklaring door een vinkje te zetten in het kleine vierkantje en op “Verder” te klikken.

13. Er verschijnt nu een pagina waarop digitale kopieën van het keuringsverslag, het ééndraadschema en het gelijkvormigheidsattest van je omvormer(s) geüpload kunnen worden. Na het selecteren van een document moet op "Laad op" geklikt worden om het daadwerkelijk te uploaden. Deze procedure moet herhaald worden voor de andere documenten. Klik na het succesvol uploaden van alle drie de documenten op "Verder" om door te gaan.

In het voorbeeld hieronder zijn drie documenten toegevoegd.

• 1. Rapport Arei

• 2. Schéma unifilaire

• 3. Attestation de conformité - SOLAX/SOLAREDGE

Uiteraard hoeven geen Franse namen gebruikt te worden, dit is slechts een voorbeeld. Gebruik de termen 'keuringsverslag', 'ééndraadschema' en 'gelijkvormigheidsattest' in de naam van je documenten.

14. Op deze pagina moeten contactgegevens ingevuld worden, eerst die van jezelf en daarna die van de installateur

(Sungevity). Je eigen adres zou al ingevuld moeten zijn (zoals ook te zien in het screenshot hieronder). Selecteer "Contactpersoon"(nummer 1 in het screenshot) en type je mailadres opnieuw bij "Herhaal e-mailadres" (nummer 2 in het screenshot). Na het invullen van alle benodigde velden kan op "Verder" geklikt worden.

15. Na het invoeren van je persoonsgegevens moeten de gegevens van de installateur (Sungevity) als volgt ingevuld worden:

• Naam bedrijf: Sungevity Belgium BV

• KBO-nummer: 0659680172

• BTW-plichtig: Ja

• Telefoonnummer: (+32) 03 808 6480

• E-mail: service@sungevity.be (2x)

• Straatnaam: Quellinstraat 24

• Huisnummer: 24

• Postcode + Gemeente: 2018, Antwerpen

• Land: Belgie

Klik nadat alles is ingevuld op “Verder”.

16. Na het invoeren van de gegevens van de installateur moet je opnieuw je persoonsgegevens invoeren. Zoals aangegeven in het screenshot hieronder, selecteer "Nee" bij de eerste vraag. Klik op "gegevens overnemen van de aanvrager”, hierna worden je persoonsgegevens automatisch ingevuld. Als alles correct is, kun je op "Verder" klikken.

17. Nadat alle stappen doorlopen zijn kun je controleren of alles correct is ingevuld. Hieronder zijn een aantal screenshots te zien van dit proces. Controleer alle gegevens en zorg dat alle onderdelen aan de linkerkant van het scherm een groen vinkje krijgen.

18. Klik na de laatste controle op "Bevestig". Je zult vervolgens een email krijgen met een 'opvolgingscode'. Dit nummer zal gevraagd worden bij al het contact met Sibelga.

Alles is nu geregeld. Sibelga zal je informeren als er nog aanvullende informatie nodig is.

Welkom!