Variaties in de kleur van zonnepanelen zijn mogelijk en hebben meestal geen invloed op de opbrengst. Deze vallen derhalve niet onder de fabrieksgarantie. Hieronder staat uitgelegd hoe dat kan.

 

De ARC antireflectie-coating zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk licht in het paneel komt. Ook draagt het bij aan het zelfreinigend vermogen van de panelen.
De coating beïnvloedt de reflectie in combinatie met de lichtintensiteit. Dit is beter waarneembaar bij lage lichtintensiteiten, bijvoorbeeld bij bewolkt weer.
De laagdikte van de coating is niet altijd gelijk waardoor het licht op de panelen anders breekt. Bewolking zorgt ook voor een ongelijkmatige lichtbreking, wat het effect versterkt. Hierdoor zien we panelen met verschillende kleuren, terwijl het eigenlijk verschillen in lichtbreking betreft. Bij meer (zon)licht is dit minder of niet waarneembaar.

In de fabriek staan meerdere productielijnen naast elkaar met allemaal een eigen pallet glasplaten en cellen.

Aan het eind van het productieproces worden de panelen uitgebreid getest op performance en technische parameters, waarna ze gesorteerd worden op vermogen.
Zo kan de fabriek waarborgen dat de panelen met hetzelfde vermogen bij elkaar op een pallet komen. Hierdoor is de opbrengst in de zonnepanelen-installatie optimaal, als panelen uit eenzelfde batch gebruikt worden.