Deze handleiding is bedoeld voor de productiemeter van het merk Landis+Gyr. Heeft u een Xemex Sungate productiemeter? Dan vindt u de handleiding hier.

De meter registreert de door uw zonnepanelen opgewekte elektriciteit. De meter stuurt de meterstanden automatisch door naar Sungevity om de productiedata in uw persoonlijke monitoringportaal te kunnen tonen.


1: BEDIENING METER

Met behulp van de groene drukknop past u de weergave op het display aan. Bij een vraag of storing kunnen wij u verzoeken een aantal keer op deze knop te drukken om bepaalde informatie weer te geven.


2: METERDISPLAY

Het meterdisplay geeft onder andere de meterstand weer. Onderaan vindt u een uitleg van de informatie op het meterdisplay.


3 METERNUMMER

Dit is een uniek serienummer van de meter en is van belang als u een vraag of storing aan Sungevity wilt doorgeven.


4 CONTROLELAMPJE

Het controlelampje knippert wanneer u elektriciteit opwekt. Hoe meer elektriciteit u opwekt, hoe sneller het lampje knippert.


5 LAMPJE ONDER UITROEPTEKEN

Dit lampje brandt als de meter verbonden is met uw omvormer, maar nog niet geregistreerd is op de online portal. Soms brandt het lampje terwijl de meter daarvoor nog goed werkte. Dit kan betekenen dat er iets mis is met de meter zelf, al hoeft dit niet in alle gevallen zo te zijn. Als u contact opneemt met Sungevity kunnen wij uitzoeken of de meter nagekeken moet worden en anders het lampje voor u uit laten zetten.


6 LAMPJE ONDER STEKKER-TEKEN

Dit lampje knippert regelmatig (1 seconde aan, 1 seconde uit) als de meter correct geïnstalleerd is op het GSM netwerk. Als dit lampje groen brandt met slechts een af en toe een onderbreking, dan is de meter (nog) niet geregistreerd op het GSM netwerk.METERDISPLAY

Dit display vindt u op de voorzijde van de meter. Aan de hand van het voorbeeld van onderstaande afbeelding worden de belangrijkste gegevens die op het display zichtbaar zijn uitgelegd.


Let op: de display toont na elke 5 seconden een ander beeld.
1. Meterstand.


2. Deze fase-aanduiding geeft de capaciteit van de meter aan. U heeft een 3-fasen meter als hier L1-L2-L3 wordt weergegeven en een 1-fase meter als hier L1 wordt weergegeven.


3. Hier wordt op basis van een code getoond welke informatie weergegeven wordt in het scherm. De belangrijkste codes zijn 2.8.1 en 96.12.5. Bij de code 2.8.1 wordt aangegeven hoeveel stroom het zonnesysteem geproduceerd heeft in kWh. Bij de code 96.12.5 wordt aangegeven wat de GPRS netwerksterkte is.


4. Teken dat aangeeft dat de meter elektriciteit meet.


5. De pijl in de linkerbovenhoek moet naar links wijzen. Indien de pijl naar rechts wijst, is de aansluiting van de meterkast

en de zonnepanelen omgewisseld. De zonnepanelen werken dan wel, maar de monitoring niet.