Indien u een zonnesysteem heeft met een Omnik of Solis omvormer, dan heeft u de mogelijkheid om (naast de Mijn Sungevity portal) ook via www.omnikportal.com of www.ginlongmonitoring.com inzicht te krijgen in de opbrengst van uw zonnesysteem. Om wat duidelijkheid te verschaffen volgt hier een korte uitleg van enkele termen:


Power Now: Het vermogen dat de zonnepanelen op dit moment opwekken.
Today’s Energy: Hoeveel energie de zonnepanelen tot nu toe vandaag hebben opgewekt.
Monthly Energy: Hoeveel energie de zonnepanelen deze maand hebben opgewekt.
Total Energy: De totale energie die de zonnepanelen hebben opgewekt sinds deze bij u op het dak liggen. 


Statistieken
Power: Deze tab laat de grafiek zien van wat uw zonnepanelen opbrengen. Onder de grafiek kunt u kiezen van welke dag u dit wilt zien of een week overzicht.
Energy: Deze tab laat in staafdiagram zien wat u heeft opgebracht. Als u met uw muis op een staaf gaat staan, ziet u de datum met opbrengst.
Income: Het geld dat u tot nu toe ongeveer heeft bespaard aan energiekosten dankzij uw zonnepanelen.


No record: Indien uw monitoringsportal 'NO RECORD' aangeeft dient de omvormer gereset te worden om de verbinding met de omvormer te herstellen. Op deze pagina volgt een uitleg.


Omnik handleiding

Solis handleiding 


Indien er geen data zichtbaar is in de monitoringsportal hoeft dit niet te betekenen dat de zonnepanelen niet werken. In veel gevallen is de omvormer contact verloren met uw thuisnetwerk. Als u energieopbrengst ziet in uw MySungevity portal dan is uw omvormer inderdaad offline. Zodra de omvormer weer online is, zal de ‘Total energy’ in de online monitoringsportal worden geüpdate met ook de tussentijdse opbrengst.