Sungevity biedt support voor het eenmalig verbinden van de omvormer met een WiFi signaal. Als er op de dag van installatie niemand thuis is die de WiFicode kent, dan dient u zelf de verbinding tot stand te brengen. 


a) Let op: heeft uw SolarEdge-omvormer geen display? Volg dan de instructie in deze video.


b) Heeft uw SolarEdge-omvormer wel een display? Volg dan de instructie hieronder.

Wanneer de verbinding tussen uw SolarEdge omvormer en internetmodem is weggevallen ziet u geen productiegegevens in uw SolarEdge-monitorings portal. 


Geen man overboord; uw zonnesysteem produceert evengoed energie. Controleer dit overdag door op de omvormer te kijken of er een groen lampje brandt. 


Met het onderstaande stappenplan ziet u de productiegegevens snel weer verschijnen op uw monitorings portal.


Stap 1 – Kies de juiste handleiding, door te klikken op een van de onderstaande SolarEdge omvormers:


SolarEdge


SolarEdge HD Wave (zie bijlage)


Stap 2 – Voer de stappen uit in de handleiding. Het komt er op neer dat u inlogt op uw omvormer en aangeeft via welk wifi-netwerk uw omvormer de productiegegevens zal doorgeven.


Stap 3 – Controleer na 60 min of uw productiegegevens zichtbaar zijn in uw SolarEdge-monitorings portal. 

In de Mijn Sungevity portal duurt dit maximaal 48 uur voordat de zelfopgewekte stroom verschijnt. Indien u een GPRS meter naast uw SolarEdge omvormer heeft hangen, zou er altijd productie te zien moeten zijn op Mijn SungevityEen aantal extra tips:

Tip 1 – Blijft de verbinding wegvallen tussen de omvormer en router, gebruik dan een WiFiversterker.

Tip 2 – Gebruik een draagbaar apparaat (tablet of smartphone) bij het hertstellen van de verbinding en voer de stappen van de handleiding uit op dezelfde verdieping als de omvormer.

Tip 3 – Heeft u meerdere routers en/of WiFiversterkers kies dan voor de optie met het sterkste signaal in het keuzemenu.

Tip 4 – Heeft u een router en een WiFiversterker met dezelfde naam, kies dan voor de optie met het sterkste signaal. 

Een versterker is vaak ook te onderscheiden van een router, doordat er _EXT staat achter de naam van de versterker in het keuzemenu.